25.03.2024

Тол таксуването в Словакия с TollPass EUROBOX стартира от 25 март

За пътуващите в Словакия превозвачи, TollPass EUROBOX дава предимството за автоматично тол таксуване, без да е необходимо да се сключва или поддържа отделен договор с местен тол оператор.

Тол такси в Словакия заплащат всички превозни средства с тегло над 3,5 тона. Таксуваната пътна мрежа в страната е 17 700 км (660 км магистрали и скоростни пътища, 3 630 км първокласни пътища, 3 640 км втори клас пътища и повече от 9 840 км трети клас пътища).

Системата за тол таксуване в Словакия използва GNSS технология. Същият тип тол система функционира и в България, Германия, Белгия, Полша и Унгария.

Ползите за транспортния бранш

С едно бордово устройство TollPass EUROBOX може да се пътува цяла Европа, а компаниите разполагат с удобството всички тол услуги да са в един договор и с пълна детайлна информация за всички пътувания, достъпни на една онлайн платформа – TollPass.bg. С TollPass EUROBOX клиентите сами активират тол услугите при увеличение на обхвата на EETS в Европа.

Европейската електронна тол услуга (EETS) спестява разходи на транспортния бранш, с едно бордово устройство се пътува в различните европейски държави, без да се спира на границите за заплащане на тол такси, улесняват се водачите и се намалява административната тежест за бизнеса.

TollPass EUROBOX може да се ползва, както само за България, така и за следните европейски държави: Унгария, Австрия, Германия и тунелите Warnaw и Herren, Белгия и тунела Liefkenshoek, Франция, Испания,  Португалия, Италия, Шейцария, Полша, скандинавските мостове Storebaelt и Oresund, от 25 март – за Словакия, а скоро предстои към покритието да се присъединят и Словения и Чехия.

Как може да ползвате новата услуга за Словакия?

Клиентите на TollPass могат да заявят услуга за тол отчитане в Словакия от 25 март 2024 г. директно от своите онлайн договори за всички превозни средства, оборудвани с бордови устройства TollPass EUROBOX.

Може да изберете автоматично отчитане за различни европейски държави от покритието на услугата TollPass EETS по всяко време от потребителския профил на TollPass.bg.

Какви допълнителни услуги може да ползва транспортния бизнес с TollPass?

Всички клиенти на TollPass, използващи европейската услуга за тол таксуване с бордови устройства TollPass EUROBOX могат да ползват и допълнителните услуги, както за Словакия, така и за всички държави от покритието :
- Лесно и бързо възстановяване на ДДС, заплатен по фактури за тол такси, горива и/или други различни стоки и услуги, извършени от трети лица в Европа. Словакия, подобно на други европейски държави, прилага ДДС в размер на 20% към цените на пътните такси.
- GPS проследяване на движението и местоположението на превозните средства в реално време навсякъде в Европа с услугата TollPass Fleet.
- Безкасово заплащане на горива с Tollpass Fuel Card навсякъде в Европа.
- Прозрачни и разнообразни справки и отчети за всички тол транзакции.
- Онлайн достъп до актуална информация и управление на тол услугите.
- Онлайн достъп до помощна информация за ползването на TollPass EUROBOX в различните държави Контактен център 24/7.

Европа без граници за пътното таксуване с TollPass EUROBOX

Европа става пространство без граници за пътното таксуване, в съответствие с директива 2019/520/EU на Европейския съюз. Българското законодателство беше адаптирано към директивата и от 2023 г. въведе понятието Европейска услуга за електронно таксуване (EETS). TollPass на практика приложи директивата в съответствие с националните закони и нормативни документи и базира услугата си на принципа „Един континент – едно устройство“. С TollPass EETS и бордовото устройство TollPass EUROBOX българските превозвачи, като колегите си от другите европейски държави, могат да пътуват в Европа по-бързо, с по-малко разходи и с облекчения за водачите и транспортния бизнес.

 

Источник: kamioni.bg